22/11 2009

Dimman ligger tät till solen kommer

Det är inte för att det var fest i gårkväll utan helt plötsligt kom den. Dimman har även den sin tjusning när solens strålar silar genom den.

Nu har vi då åter kommit in i advent och alla dessa ljusstakar har fått nya lampor, samma visa varje år, det gick söder förra året men då sköt man arbetet med att byta lampan tills man sätter upp ljusstaken på nytt.

I varuhusen är det också som förra året, julmusik trängsel och barnaskrik.

Nu har jag tid på mig att få ordning på sladdarna i rummen som förändrats sedan sonen flyttade till sin egna lya. Och det märks att när det gäller dessa detaljer som kabelrännor har utvecklingen gått framåt, nu behöver man inte spika alla dessa kablar utan lägger dem i rännan och sedan är de borta, fantastiskt skönt.

Dagen kommer troligen att medföra en resa till någon av de närliggande orterna för att se på deras julskyltning. Nästa helg kommer undertecknad tillsammans med hustrun att tillbringa i Kungliga huvudkommunen, där blir det att titta på NK:s skyltning som tillhör något av det roligaste man kan göra så här före jul.

Tänk vad bra vi har det i Sverige, här en av de dumma lagar som lär finnas i det stora landet USA:

I South Dakota får en 80-årig kvinna inte stanna och tilltala en ung ogift man på gatan.


27/11 2009

Veckan är slut

Så var även denna vecka slut. Det har hänt lite för mycket vilket gjort det svårt att hinna med att skriva på bloggen. I dag blir det för två dagar och det kanske kommer att bli så framöver eftersom tiden är knapp även om man nu inte har några barn hemma och se efter.

I går torsdag var det norra Skåne som gällde, tänk det var riktigt bra väder när vi tog oss till graven i Torekov där fader Mark har sin sista vilopålats. Hur länge de ljus som vi satte där kommer att brinna är osäkert, i går när vi var där blåste det säkert ca 10 m/sDen vackra kyrkan i Torekov ligger mitt i byn och ses av alla som besöker orten vilket är att rekommendera.Från denna ort tog vi oss vidare till Ullared och det där belägna GeKås varuhus, det är samma upplevelse varje gång. Många människor handlar tydligen inte mer än en gång om året och då gör man en utflykt till denna lilla halänska ort.När vi kom räknade vi antalet bussar till femton stycken vilket gjorde att vi var tveksamma om vi skulle komma in, men det var inga problem med detta och under de timmar som vi tillbringade i varuhuset gjorde hela familjen av med ca 2 500 svenska kronor.


Nu blir det att adventspynta eftersom hustru skall tillbringa helgen på sitt jobb får vi se hur det går Vi har alltid gjort detta tillsammans varför det nu kan bli problem men skam den som ger sig.


25/11 2009

En dag vid skrivbordet

Det är väldigt vad fort det samlar sig uppgifter på skrivbordet. Var som Ni såg i går borta från denna arbetsplats. Och detta med datorer är mycket bra men det fodrar att man behandlar ärenden direkt för annars samlar det sig.

I dag vid halv åtta kommen till arbetsplatsen var det över trettio mail i den ena datorn och i den andra 23 stycken. Glädjande är det sådana mail där man får hjälpa forskare med uppgifter ur soldatregistret. Vi har numera inte bara Skaraborg att hämta uppgifter från och förmedla nu gör vi det också när det gäller Södermanland, Dalsland, Härjedalen, Dalarna och lite som tillhör Älvsborg. Det är en fantastisk upplevelse när man kan hjälpa människor att hitta sina förfäder. Hade tidigare i dag en forskare som inte bara fick den person han sökte utan ytterligare tre generationer.

Vad är det då som i dag gör mig frustrerad. Ja dels är det den årliga debatten om detta med djurhållningen.  Det är skrämmande när massmedia går på det som fanatiker visar. Lika skrämmande som att det finns människor som kan behandla våra vänner djuren på detta förfärliga sätt. Tro nu för allt i världen inte att jag vill ha djurhållningen på detta sätt men att ägna en hel dags nyhetsrapportering åt ett och samma ämne som skedde i går är helt orimligt, låt lagen ha sin gilla gång. Både för de bönder som sköter sina djur på detta hemska sätt men även för de som ger sig in och filmar utan tillstånd, utan någon juridisk kunskap skulle jag tro att det där blir frågan om olaga intrång.
 Samtidigt tänker jag på vad den gamle soldaten berättade för mig. Jag köpte alltid en tidning när jag skulle in till mötet på Axevalla hed och det var en bra tidning, för den räckte hela året tills jag skulle in igen.
Har ni tänkt på det att det är samma visa varje år, det är alltid något fel på vår mattradition. Jag har fått för mig att någon tradition det får vi inte ha, det kan ju visa att vi inte utvecklas som vissa i samhället vill.
Men den som ingen historia känner till har inte någon framtid.


24/11 2009

Flytt och resande

Ursäkta att det inte blev något inlägg i går måndag men då var den stora dagen när sonen drog vidare i livet till det egna boendet på Ekängsvägen. Det blev naturligtvis lite att göra in i det sista, att få dörrarna att passa på Billyhyllan var inte lika enkelt som jag trodde men nu sitter de där och alla är nöjda.

I dag tisdag blev det tidig morgon, resa till Kristianstad stod på programmet. Det där belägna artillerimuseet var målet. En fantastisk samling av föremål. Bland annat blev jag mäkta impad. Av alla sambandsföremål som fanns där. Tolv var det åter dags att ställa in PGS en för hemresa. Kvällen var avsedd för ett bomöte i kvarteret. Det var Skövdebostäder som ville samla så många hyresgäster som möjligt för att höra synpunkter på boendet samt ge en information på vad som är på gång i kvarteret.

Nu när klockan börjar närma sig 11 på kvällen skall det bli skönt att krypa ner och ta igen sig framför en av Jönsonlige filmerna i den på väggen uppsatta TVn.


22/11 2009

Huvudflytten genomförd

Under en vecka har vi nu tillstörsta delen i familjen ägnat oss åt att flytta sonen och iordningställa fyran för två personer, åt fanders för stort, kan tjäna 12 000 om året genom att få tag i en trea, arbetet med detta pågår.

Vissa nya möbler var vi i går hos Ingvar Kamprad stora företag i Jönköping och inköpte. Vi har tidigare handlat ganska mycket till hemmet på IKEA och då särskilt på varuhuset i Jönköping. Där har vi alltid blivit väl mottagna dels hos personalen på avdelningarna dels i kassorna. Så även denna gång dels inne vid kassan där en ung dam påpekade att vi glömt två viktiga paket till sängstommen. Men även utanför varuhuset fanns det hjälpsam personal, för trots att de skulle lasta korgar och vagnar, var det inga problem för dem att vänta medan vi lastade sängar, sängstomme mm. Det fanns nämligen bilister som troligen inte skall ha körkort då de inget ser. Trots skyltarna som talar om att platsen är avsedd för av och i lastning parkerar man där.
Tack vare denna fantastiska personal återvänder vi gärna till IKEA i Jönköping där allt fungerar bra.

I dag söndag blir det att göra den sista insatsen i sonen lägenhet på Ekängsvägen här uti staden, sedan återstår att se när han tar sin tandborste och drar vidare i livet.


20/11 2009

Veckan är slut

Så har även denna vecka gått till historien, det är märkligt när man hör folk att säga att de inte har något intresse av historia. Vi får dock inte glömma att vi alla varje dag lämnar bevis efter oss i denna historia.

Nu när jag sitter och skriver detta är det någon vid Lantz som har ett radioprogram, jag har hört henne någon tidigare fredag och varje gång jag hör detta skakiga program funderar jag på vad det är som får människor att lyssna på denna typ av program. Tänker lägga allt mer tid på att få höra om hur hud som man tar från rumpan lever vidare. Vad har vi för nytta av denna typ av kunskap jag struntar totalt i var rumphuden tar vägen men är förvånad över att man kan lägga så mycket av den dyrbara sändningstiden på detta helt ovidkommande.

Helgen börjar i kväll med en liten måltid på Parnassen i Skövde varefter den flytt som pågått hela tiden skall avslutas med att de gamle skall köpa nya sängar då sonen tar de som nu finns. Skrivbordet skall på plats i den nya lägenheten tillsammans med många prylar som skall inköpas.

Morgondagens inlägg kommer troligen sent för har man flyttat en hel dag blir det segt.

Ordspråket:
När man dricker apelsinsaft ser man bättre.
Denna saft innehåller se-vitamin


19/11 2009

Skrivbordet besatt igen

Jag tror inte att man skall vara borta för lägen från sin arbetsplats eftersom det då alltid samlar sig mängder med arbete.
Även om mina medarbetare på museet håller ställningarna bra finns det vissa saker som bara jag själv kan genomföra och dessa uppgifter har en viss förmåga att hopa sig när man är borta några dagar. Nu tycker jag detta med dataåldern har gjort det lättare då man med den lilla bärbara apparaten kan sköta sina affärer vart man än är i världen.

Stad i ljus, nu har det kommit för att stanna det är vist fjärde året i år som man genomför projektet och vist är det vackert i höstmörkret när träd och fasader blir upplysta men skall man prata miljövård och att vi skall köra med den nya typen av lampor så undrar jag vad det betyder när en kommun kan dra på så stort. Jag tycker att det är bra att dra på för att få en säkrare stad, men skulle man inte i kommunen kunna uppmana parkarbetarna att de höll ett öga på vilka lampor som är trasiga och att de sedan såg till att de blev lagade. I den fina kyrkparken har jag under det sista året, sedan man hade stad i ljus sist, kunna se hur flera av lamporna i befintliga lycktstolpar varit trasiga. Det kanske kan räka med att laga dessa innan man drar på så stort som det i övrigt blir.
Vad kostar inte kallaset, det är ingen som ännu redovisat…


18/11 2009

Hemresan

Det blev en väldigt tidig morgon i dag, redan kvart över fem ringde telefonen. Frukosten fick bli dagens måltid. Jag ville försöka komma hem medan det fortfarande var ljust. Även hemresan blev på 72 mil och det som var frågan var om det man känner att det går fortare hem än bort stämde och se det gjorde det för mig hela tjugo minuter fortfarande gick hemresan trots att jag tog samma antal raster och att de var ungefär lika långa.

När man nu sitter i bilen så länge är det många tankar som far genom huvudet. Bland annat tänkte jag på det vad vi svenskar är lyckligt lottade med dåliga vägar. Ta sträckan mellan Sundsvall och Hudriksvall, Det är inte många ställen som man där kan köra fortare än de 80 km som man skall göra. Jag satt där i bilen och skämdes nästan för mig själv, denna väg som är en europaväg skall se ut på detta sätt det är skrämmande och då är det inte konstigt att vi nästan dagligen får höra talas om olyckor.

Nu är dock norrlandsturnén över och jag tycker allt att den gav väldigt mycket bland annat detta att vi nu i framtiden även får med båtsmännen från västen norrland i Centrala Soldatregistret.


17/11 2009

Norrlands turné går mot sitt slut

Så var det bara en natt kvar på City Hotell i Sollefteå. I dag fick vi den gode Olle med på att vi får lägga ut det stora båtsmansregistret för Medelpad och Ångermanland att vi får lägga ut det på Centrala Soldatregistrets hemsida. Adressen för de som frågar på materialet skall sedan gå till museet här i staden där vi också i vår skall ställa upp en dator för att besökare själva skall kunna söka i materialet.

Eftermiddagen ägnade jag åt SVAR huset i Ramsele dit jag var kallad tack vare att de där hade en kurs i soldatforskning. Det var en mycket trevlig tillställning där jag på kvällen presenterade det nya soldatregistret samt berättade några saker som man bör tänka på när man forskar i det militära materialet.

I morgon onsdag bär det av mot hemmets lugna vrå där torsdag och fredag blir mycket arbete på museet nu när vi skall vara kvar i byggnaden. Spännande skall det också bli att se hur mycket det är som är gjort med Claus flyttning, antagningen är det mesta genomfört och vi kommer troligen endast att ha lite att flytta i helgen.

Det var ett förfärligt regnande får hoppas att det i morgon håller upp då det är betydligt roligare att köra då. Skall också se om det är som jag då och då känner att det går fortare hem än bort. Jag skall åka samma väg och starta sju som jag gjorde när jag åkte upp. På fyra timmar skall jag ta mig till Gävle och dit tog det fyra timmar när jag åkte upp. En spännande jämförelse.


16/11 2009

Södra Norrland


Åkte från ett regnigt Skövde klockan 0700 och efter i stort sett 8 timmar resa i regn anlände jag till den annars så gemytliga staden Sollefteå klockan 1500. Jag vet ingen annan stad i Sverige som är så tråkig när det regnar som Sundsvall är. Jag har inte varit där särskilt ofta men de gånger jag varit där och när det regnat är det samma sak, jag utser staden till Sveriges tråkigaste stad.
En annan sak som är konstigt med mig är att jag alltid kör fel när jag skall svänga av från väg 68 till E4 i den stad som aldrig min mormor Elin uttalade namnet på, Gävle. Hoppas det skall gå lättare när jag på onsdag skall svänga av E4 till 68 an.
I morgon blir det på fm. möte på Sollefteå museum och sedan blir det på middagen en timmas körning till Ramsele där jag på kvällen skall tala på en Soldatforskningskurs som hålls på SVAR-huset, det skall bli en intressant upplevelse kanske vi kan få någon mer som kan tänka sig arbeta med soldatinventeringen i norr.
Hotell City i Sollefteå är ett ställe som jag gärna rekommenderar till andra som kommer till staden. Fantastiska rum, kanske lite lyhört men mycket trevliga rum.
15/11 2009

Nu är det snart julskyltning

Tillsammans med kära hustrun gick vi i dag med hunden i centrala staden på morgonen strax efter åtta. Det är en märklig känsla som infinner sig när man kommer ut på staden tidig söndagsmorgon. Det är samma hundägare som man möter och från polisens arrestavdelning kommer en och annan som under natten sovit ruset av sig. I övrigt är det helt tyst i den lilla staden Skövde.

Nu har dock julprydnaderna kommit fram och jag tycker mig märka ett vist nytänkande på vissa håll i staden. Stad i ljus skall bli intressant att se i år där verkar det komma att hända mycket i kyrkparken. Det skall då också bli roligt att se om man lagar de trasiga lamporna som i dag finns där, bland annat lampan som lyser på kyrktornets södra del. Den har varit trasig i över ett år och det är tydligen ingen på kommunens tekniska avdelning som sett detta. Så är flytten igång, eftermiddagen har varit ett väldigt körande men nu är det där.Mamma till lilla Jonas när det var på länsteatern i Skövde för en tid sedan.
"Jonas Du spottade väl inte ut vindruvkärnorna på golvet på teatern"
"Nej då mamma, jag spottade dem i hatten hos farbron som satt framför oss"
Ha en bra söndag


14/11 2009

Värdresa

För att visa lite av vår tacksamhet mot de personer som varje sommar gör någon eller några dagars tjänst vid Garnisonsmuseets reception gör vi varje höst en resa i området. Årets resa som var under en dag gick väster ut till industristaden Trollhättan. Med hjälp av Stenstorpsbuss tog vi oss till Saab museet på orten. Ett intonerande museum där det syns vad industrin ser för fördelar med att dels visa upp sin historia och därmed använda historien för rekrytering och PR. Har Ni inte varit på platsen ta Er dit det är en nostalgitripp att går runt bland de gamla rariteterna.


Nästa veckas resa till Sollefteå och Ramsele gör att arbetet med att bygga nytt på museet får vänta en vecka, men sedan måste den ta fart för att få in det som skall nyinköpas på detta års pengar. Här skall det bland annat dras nya ledningar till och i huset. Här skall det inköpas en helt egen dataanläggning med internett uppkopling. Ett av rummen på första våningen skall målas om. Entrén till museet kommer även den att förändas ganska mycket. Det lyckliga är dock att jag har ideellt arbetande människor som troligen utan något bekymmer kommer att klara av detta.

Morgondagen blir den stora dagens för sonen då kommer vi troligen att köra de första flyttlassen till den egna lyan, en sak som han under de sista veckorna väntat på, Det är ju en spännande tillvaro att få något nytt som ungdom, det vet man ju med sig själv.


12/11 2009

Snön den bara faller ner

Så har den kommit, den som kommer varje år, snön. Det finns vissa i detta långsmala land som glömmer det och det är storstadsborna. Var för några år sedan i Stockholm just den dag som snön kom och det är märkligt att se hur allt nästan står stilla i denna underbara stad när just detta händer varje år.

Vi på landet vi ser det troligen från en annan sida, ta det vackert det ordnar sig. Kommer vi sedan upp mott norr är det inte särskilt många som funderar på detta utan konstaterar att nu får vi räkna med lite längre restider samtidigt som allt blir ljusare i denna mörka årstid.

Ljuset återvänder dock snart det är nämligen endast en månad kvar till det vänder och vi går mot ljusare tider.

I dag har jag så fått börja förhandla med FortV om att vi skall få bo kvar i den byggnad där vi nu har Garnisonsmuseet. Det är de första staplande stegen som vi i dag gjort mot det nygamla museet. Bara jag kommer hem från norrland i nästa vecka så tar det fart ordentligt.

Det blir säkert bra om vi bara ser realistiskt på situationen.
Detta var lunchfunderingarna vi får se vad det blir för funderingar när jag kommer hem från andra sidan berget dit jag nu skall till Valle PRO och prata.


11/10 2009

Dagen efter fågelätardagen

Nu har det även i år blivit på samma sätt, Mårtens afton blev inget för mig. Jag kommer med glädje ihåg i min gröna ungdom hur trevligt detta var vid flera tillfällen när jag besökte min far i Skåne. Bland annat kommer jag ihåg dessa högtider på Svaneholms slott.

Jag avstår dock gärna eftersom det glädjande beskedet om att Garnisonsmuseet kommer att kunna vara kvar ytterligare ett år i samma byggnad i Skövde. Att det sedan skall utvärderas behöver inte betyda annat än sköter vi detta bra får vi vara kvar, bara det nu inte kommer upp något staket runt Garnisonen för då tror jag det är kört.

Dagens konferens på Villingsbergs skjutfält var en mycket givande tillställning med många givande uppslag om verksamheten samt en mycket bra information hur man har det i huvudorganisationens Stockholm.


10/11 2009

SBK = Skit bakom knapparna

Så kan man sammanfatta att jag inte har varit på bloggen under ett tag. Klickade naturligtvis på fel knapp och allt försvann. Nu hade jag turen att http://blogg.se klarade av att sätta åter det som jag min klanter ställt till.

Nu har dock brevet med uppgiften att vi kan vara kvar i Skövde ytterligare ett år kommit, skönt. Nu kanske vi kan börja planera för nästa säsongs öppettider på museet. Det nya namnet föreslås bli SOLDATMUSEET detta namn har en direkt knytning till Centrala Soldatregistret som vi under senaste året har jobbat hårt för att få klart i den nya tappningen.

Ännu är det inte säkert men son och far i huset kommer kanske att få hålla på med flyttning hela helgen. Nu närmar det sig för den unge mannen att flytta ut och försöka klara sig själv, vilket troligen inte blir några problem. Troligen kommer det väl inte att ta särskilt lång tid innan man hittar en kvinna hos honom och sen kommer han som alla män att ha det fantastiskt bra.

Det var inte alls dumt att vi kom underfund med att han skulle ta faders bokhyllor. I dessa fanns det inte bara Västgötalitteratur utan även annan litteratur som försvann till källarens mörka rum. Kanske jag en gång i framtiden får möjlighet att erbjuda andra intresserade av litteratur den jag där har på Tradera.7/11 2009

Dagen efter Lützen

Det är ganska fantastiskt när man som jag har lätt för att fantisera. Som i går i det grådisiga vädret som var ser jag ofta framför mig hemskheterna på slagfältet i Tyskland, då 1632. Lika ofta ser jag dagen efter den stillhet som troligen då spred sig i första hand bland de svenska trupperna men även bland fienden. Även om striderna fortsatte var det troligen i ett annat tempo, även om krigshysterikerna i dag gärna såg och vill att det då också flöt blod i stora mängder. Jag tror dock att vi har i detta sammanhang med människor att göra och de var nog då som nu lite mer försiktiga efter den katastrof det är att förlora sin härförare.

Nu har vi hela förmiddagen haft öppet museet trots att det inte blev någon Regementets dag. Och har man sett över hundra personer var det som strömmade till för att bara i lugn och ro gå runt i utställningen.


Dagens lilla historia

Jan till den fina damen som sitter intill honom på Centralstation i Stockholm:

_ Förlåt mig damen men Ni har hela ert högra bröst hängande utanför klänningen -

- Åh, jösses, då måste jag ha glömt lilla Kurt på bussen -


6/11 2009

Kungen är död, leve kungen

Det är idag exakt 377 år sedan som han kungen Gustaf II Adolf kom in bland fienderna och där trillade av hästen efter att han fått ett värjstick i sidan.
Tänk att men några hundra år senare vid mitten av 1850-talet i Göteborg kom underfund med man skulle göra något för att fira stadens grundare. Ett bra sätt var då att komponera ett bakelse. Har Ni missat detta i dag tillär Ni nor undantagen.
Nu har även sviterna av svininfluensan drabbat museet. Ingen Regementets dag och den som vi hade laddat så inför. Vi har också för många talat om att vi har öppet vilket i sin tur gör att vi detta måste ha. Vi blir några tappra som mellan 9-14 skall se om det är några som vill bese museet innan vi stänger, antingen för att bygga om eller för att packa det samma.Glädjen under dagen är det lilla livet som kryper här på golvet, jag tänker då inte på hunden för han far runt på sitt sätt utan på lilla barnbarnet Neron. Det är väldigt vad fort det går när det väl startar. Men roligt med dem är det och blir de för besvärliga är det bara att lämna åter dem, det också en fördel med barnbarn. Det är även dessa små liv som gör att man kan ha tron på framtiden levande. Det är fantastiskt att se hyur djur och barn går ihop.


4/11 2009

Lite fniss

Fru Ek läser horoskopet och säger till sin man:

- Tänk om du hade varit född två dagar senare då skulle du varit vänlig, humoristisk och generös.


5/11 2009

Torsdag hela dagen

Finns det något som är värre än när människorna som man berättar en sak för inte fattar vad man säger eller lyssnar på detta. Jag har när det gäller Garnisonsmuseets framtid just råkat ut för detta, jag vet inte hur många gånger jag sista året sagt "min kropp fodrar inte det arbete det är att flytta hela museet till Axevalla varför jag gärna är kvar i det hus jag sitter i", går detta att misstolkas nej jag tycker inte detta. Nu får man ändå höra att det sprider sig uppfattningen att jag skulle vela mellan Skövde och Axevalla, det är hopplöst när inte människor lyssnar på det man har att säga och tar till sig detta.
Jag tycker mig dock märka att detta är e3n trend i hela samhället, titta bara på TV4 och deras morgonprogram, hur en seriös kanal som de ger sig ut att vara kan tillåta två programledare prata i mun på varandra så som det nu i flera år gått till.
Nu till något trevligare min resa i det fagra Skaraborg i går. Jag hade för längesedan blivit inbokad att hålla ett föredrag i Kyrkås, vi skall ha vår träff i kyrkan sade Anne Marie Dickander när hon bokade. Efter en timmas resa från Skövde kommer jag så fram till den lilla socknen på gränsen till Älvsborg. Mitt i byn som det skall vara låg den helt fantastiska kyrkan med anor från 1100-talets offerkyrka som funnits på platsen.
Jag har talat och kåserat på många ställen runt om i landet bland andra platser storkyrkans församlingslokal i Stockholm Riddarsalen i samma stad och många andra. Jag har dock aldrig talat i en så fantastisk lokal som kyrkan i Kyrkås var, där kände man historiens vingslag som jag inte gjort på något annat ställe.

-Det är så lite som behövs för att vi skall bli intresserade-


3/11 2009

Tisdag och solen skiner

Ni har väl hört historien om den gamle mannen som blev väldigt imponerad av doktor Bergstrand på Gamla sjukhuset här i Skövde.
Bergstarand stod en dag vid fotändan hos Gustav där han låg i sjuksängen, tillsammans med syster, när han säger
-Syster denna man han kommer inte att se solen gå upp i morgon.
Och har ni sett dagen efter kunde den äldre mannen konstatera att det var mulet hela dagen.

Så det kan bli. Börjar nu komma ikapp med alla ärenden som blev liggande tak vare att det var en långhelg, det var många som ville fråga om sin släkt i soldatregistret.

Har tyvärr ännu inte fått något besked från de som utreder vår framtid, när detta besked kommer står skrivit i stjärnorna. För att underlätta snöröjningen i vinter kommer vi att börja flytten av material till Axevalla nästa vecka då är det de pjäser med mer som står utanför museet som jag fått lov att få hjälp med. Hur vi sedan skall göra med resten det får bli en senare fråga.

Kvällen kommer jag att tillbringa här på museet med en grupp från Fria socialdemokraterna här i Skövde, som kommer för att se på museet och höra om vår verksamhet.


2/11 2009

Slut på kursen

Så får vi lägga ytterligare en kurs i den ädla hobbyn SLÄKTFORSKNING till handlingarna, under tio måndagar har sju vetgiriga forskare träffats i kvarterslokalen för att titta närmare på sina rötter.
Tänk vad denna hobby har förändrats sedan jag för 39 år sedan hade den första kursen i ämnet. Numera sitter vi i kurslokalen och kan forska i vilken del av Sverige som vi vill. Då var det mikrofilmer som gällde och det var inte alla som kunde vara säkra på att komma särskilt långt i sin forskning. Nu skall det vilja mycket till för att inte alla skall ha med något hem från en kurs.Dagen har avlöpt relativt lugnt frånsett ett tiotal samtal som hört av sig när det gäller detta med museet. Samtliga och då menar jag samtliga undrar hur man kan stå ut med detta hattande fram och åter som här har pågått. Det var som någon sade att har man denna ångest när det gäller att fatta beslut i denna fråga så fårstår man varför försvaret ser ut som det gör och även kommunen. Det var också skönt att höra att de flesta av de som hört mig fattar att jag helst vill ha museet kvar i Skövde men om inte det går får det bli Axevalla med samlingarna och soldatregistret till Skara.
Det blir intressant att höra vad morgondagens samtal för med sig för reaktioner.


1/11 2009

Söndagen överstökad

Dagen startade med ett underbart väder. Arbeta med att bjuda in kvarterets män att delta i Herrmiddagen den 14 november. Då skall vi män visa vad vi går för och bjuda kvinnorna på något gott. Vad det blir vet jag men det avslöjas inte.

I övrigt har dagen gått åt till att scanna bilder ur album som svärmor lämnade efter sig. Ett mycket intressant arbete då det visar på vad man under 1920 till 1980-talet samlade på för händelser. Det är inte bara fester som fotograferats det är också bland dessa bilder hur det kunde se ut på en arbetsplats, som köket på Karlsborgs fästning.Sonens packning har nu börjat ta form och det tar inte mer än några veckor till innan inflyttning i den egna bostaden kan ske och det hart nog hos honom fastnat att nu är det dags att klara sig själv.


RSS 2.0