13/5 2010

Bara en vecka kvar till Vätternrundan 

Trots regn och vist missmod med att vi inte kunde ta husvagnen denna helg har den ändå visat på en fager grönska som man nästan endast vid denna årstid ser. Vi var i Vänersborg här om dagen och grattade farmor Birgitta på hennes 83 års dag. En fantastisk resa bland annat av den enkla anledningen att vi fick färdas i dalgången mellan Halle- och Hunneberg. Vilken grönska det var vi blev mållösa.När vi åkte från den fagra delen av Vänerns sydspets passade vi på att passera genom Lidköping. Även om det var lördag så fanns inte alla knallar kvar på torget och då fick det bli Stadsparken som vi tog en närmare titt på. Vänta några veckor och gör ett besök där det är en sak som Ni aldrig kommer att ångra, vilket fantastiskt blomster och parkskötsel de har i denna stad, tänk om fler städer i det gamla Skaraborg tog efter skulle många mer känna sig friskare av invånarna i dessa kommuner. En heders omnämnande till Lidköping som har det så vackert i sin stad.I dag söndag hade vi funderingar på att besöka Tivedstorp för en kopp kaffe i guds sköna natur. Dock visade det sig bli regn varför Turbinhusön i Tidaholm och den där befintliga kaffestugan fick bli hustrun och undertecknads resmål denna dag.


11/6 2010

Kärleken närmar sig hela landet

Har ni lagt märke till att hela landet om man får gå efter vad media i Stockholm publicerar nu går i kärlekens tecken. En härlig tanke att alla tack vare att Viktoria och Daniel skall gifta sig bara tänker på kärlek och giftermål.Riktigt så är det nog inte men låt huvudkommunens invånare tänka så om de vill, men för mig blir det allt klarare att det är någon som skall känna pengar på det stundande bröllopet och inte är det de som gifter sig eller vi på landet utan de stora medierna i Stockholm. Känna gärna pengar till TV4:s redan stinna kassa, men jag vill inte vara med och betala genom att jag får fördyrade varor genom annonsörernas kostnader.

Vad jag kommer ihåg var det i och för sig hysteri när vårt nuvarande kungapar gifte sig men långt ifrån på detta sätt. Då befann jag mig tillsammans med hustrun på slottsbacken i huvudstaden och vist var vi några tusen som stod där, men inte körde man med några kärleksveckor för själva bröllopet.

Vad jag vill ha sagt med detta är att när Elin Stackell och Simon Borg gifte sig i Fågelås prästgården den 6 maj 1926 var det troligen lika mycket kärlek där som det är i dag hur media än försöker att mena något annat.

 


RSS 2.0