11/7 2010

Husvagn skal det vara

Så var det äntligen klart med första helgen i husvagnen. Detta har vi väntat på att få genomföra i två månader och nu äntligen blev det en resa till Gränna.

Väl framme var det dags att fylla tanken med vatten och då visade det sig att varmvattenberedare under vintern spruckit troligen för att jag inte tappat det vatten som fanns i höstas och vintern gjorde sedan en frostsprängning av den samma. Hur många tusen detta kommer att kosta får vi se i morgon då en ny tank skall köpas in tillsamman med den kran som jag nu har lärt mig skall öppnas när man ställer in husvagnen i vinter.Resan till Gränna var helt OK några större utsvävningar gjordes inte då värmen såg till att vi båda satt där vi gjorde vid husvagnen. Ett nog så intressant företag då det var ett fem, tontal äldre traktorer av äldre modell, de skulle vara byggda före 1969, besökte campingen samtidigt med oss. Något senarer visade det sig vara traktorer från vår egen bygd och nästan varje år vid denna tid körde runt vid Vätterns stränder och såg sig om.Väl hemma ställde vi resan mot Kinnekulle och där i Husaby gamla skola träffade vi på väldoftande tvål viken vi endast kunde bli ägare av tack vare ett lotteri och det visade sig inte vara gångbart varför vi gick in på företagets hemsida för att se vart vi kan köpa den samma. Längs ner kan Ni se adressen till detta företags hemsida det var Micka och Maritas hemsida.
En mycket lyckad helg där detta med vila varit det allt igenom tongivande.


4/7 2010

Sommar och sol

Kommer Ni ihåg vintern med nära en meter snö. Kallt blåsigt och ojästvänligt. Kanske det är den årstiden som gör att man ser sommaren på ett speciellt sätt.Vätternrundans cyklister tycker jag gör ett fantastiskt arbete, i år var det regn och rusk men det gick bra ändå. Och stora skaror åt i Hjo

Jag undrar förstås hur det i bland står till med fritidsförvaltningens handlande. Kom i går söndag åkande på södermalm i Skövde. Klockan var ca 19.00 och det var ljusan dag kan Ni tänka Er att då var de starka lamporna tända och det skulle vara roligt att höra till vilken nytta. Kan man inte den 3 juli klockan 1900 "spjänna" boll utan belysning då undrar jag om man inte skall ägna sig åt någon annan sport. Var har man detta med sparande av el när man gör så.


Naturligtvis skall mormor ge den lilla Neron glass som var väldigt gott när man fick äta det på mormors arm.

Har Ni sett att det är Fotbolls VM och nästan hela landet har nu stått still för att vi skall kunna se på en sport där inte Sverige är med, helt fantastiskt och kom sedan inte med klagomål på att tiden inte räcker till för familjen eller nära och kära.

Nej tacka vet jag höjdpunkten på året det är när jag får åka till Lundsbrunn på midsommaraftonens eftermiddag och fira att just vid denna tid är det som ljusas ute.


Götene folkdanslag gör varje år ett fint program på  planen framför restaurangen.

Nu hoppas jag alla får en trevlig och avkopplande sommar, det är det som den är till för. Under den kommande vintern får vi säkert tid att umgås som på sommaren men då kanske vi får hålla till inne.


RSS 2.0