27/2 2010

Nu skönjer vi slutet på både det ena och andra

Varje år är det lika roligt när snön kommer, för de yngre, och lika arbetsamt för de äldre med egna hus.
För undertecknad har jag bara upplevt det roliga, för inte har jag dragit på mig det jobbiga som det innebär att ha egen fastighet. Det roliga var när man som yngre i trakten av Tibro fick bli en Sixten eller Assar. Utför har aldrig varit något för undertecknad.
I vuxen ålder tycker man att det är ganska trevligt om det finns lite snö över jul och nyår och kanske man för barn och barnbarnens räkning hoppas på ett vitt sportlov, men annars tycker jag nog att nu räcker det och detta med vintern verkar nu vara på upphällningen, även om det kan komma bakslag blir de nog inte för långa.


Torgdag i Lidköping 1952 är det någon som känner personerna medela mig namnen.

Nu då till denna mede OS jag är som jag tidigare angivet inte mycket för att utse endast Sverige till vinnare. Låt idrottsmännen tävla innan man utser vinnare. Och att göra som SVT har gjort sända ett så stort lag till Canada med reportrar och experter är frågan om inte det når upp till den maximala dumheten. Samtidigt när de flesta av deras utsagor är fel tycker jag nog att det räcker med hälften av manskapet i fortsättningen. Är det inte tävlingarna man skall kommentera? Jag bara undrar, det verkar nästan som folk arbetar där borta för sitt stora intresse att få ut traktamente och personligen få vara på plats i ett OS.


Lärdomstaden Skara har utexaminerat många studenter dessa är omkring 1952

Samtidigt vill jag passa på att glädjas med tjejerna i Curlinglaget om några är värda pris för deras insats när de kommer hem är det dessa. Vilken äkta glädje de förmedlade när de stod på prispallen och sjöng men i nationalsången.


Det var på den tiden man i Skara tänkte på miljör och hämtade mjölken i kruka.

Jag tackar inte för det OS som SVT förmedlat till oss utan tycker det skall bli skönt nu när ordningen återställs samtidigt som jag hoppas på att man lärt sig något inför sommar OS 2012.


23/2 2010

Bismarck lär ha sagt att livet är som att sitta och vänta hos tandläkaren, man väntar och väntar och helt plötsligt är det över.
Det är vad undertecknad just nu gör väntar på att få gå till den ny gamla tandläkaren. Jag kom underfund med att den tidigare inte fungerade som jag ville det hände inget. Det var nya projekt mede mina dåliga tänder varje gång jag kom dit, eftersom det bär så är det lika bra att byta och det är till den nya som jag för tio år sedan var hos som jag återvänder. Det är spännande men jag är ganska säker på att det kommer att fungera, vi får se.

Och OS går inte riktigt som, de svenska sport journalisterna räknat med, vad skall vi nu göra åt detta. Jag tror det är bättre och Christer, Calle m fl. låter idrottsmännen göra vad de skall utan att lägga sig i detta och sedan köpa det som det blev. Jag tycker verkligen syn om många av de finas ungdomar som representerar Sverige där borta. De har en press på sig som är ohållbar.


22/2 2010

Alla hjärtan hoppas jag håller i snöskottningens tider

I dessa tider är det ganska fantastiskt att höra kommentarer till all den snö som kommit. Har Ni märkt det att alla tycker det är extremt med snö. Ändå så kommer denna årstid varje år och bara föra att det inte varit särskilt mycket snö några år blir man överraskad. Inte är det konstigt att regnet under den kalla årstiden fryser och kommer ner som snö. Kanske det i år är något mer än vad vi är vana vid, men det kan vara mycket annat som vi kan vara det med också, men inte skyller vi från oss på detta sätt varje gång något ovanligt inträffar.

Från östra sidan av kyrkparken 1974 vinterbild
Skövde vintern 1974

Att folk inte kan bygga ishallar och andra idrottsanläggningar ordentligt är väl inte vädrets fel. Det är ju som det är och i alla tider brukar det bli snö på vintern.

Det västa är som jag ser det när ämbetsverkens chefer skyller ifrån sig. Hörde nu i kväll hur SJ chefen skyller på den politiska ledningen sedan ett antal år tillbaka.
Jag undrar om han själv har glömt hur många gånger han stått i TV rutan och lovat att händelser av detta slag inte skall upprepas, om inte jag missminner mig var det senast förra vintern.

Axvall station 1952 våren
Säg vad Ni vill men vist var det lugnare på Axevalla station 1952

Nej vad regeringen borde göra är att istället för att ge ytterligare pengar till verk som inte klarar sin uppgift se vad det är för ledning som finns på verken och direkt avsätta den som inte klarat arbetat utan någon form av fallskärm. Inför gärna någon form av Tjänstemannaansvar, så att den som sköter sig så illa som man i dag gör på SJ och Banverket får stå till svars för sina dumheter.


14/2 2010

Alla hjärtans dag

Så är vi åter framme vid en ny dag som det verkar som handlarna kommit på. Var i går tillsammans i ett av stadens varuhus och vad hittade jag där tillsammans med alla burkar med geléhjärtan, som förövrigt inte vi diabetiker kan äta, jo en smörgåstårta gjord som ett hjärta. Det enda som fattades var pilen genom hjärtat och våra namn Björn & Else-Marie.
Tro inte annat än att jag tycker det är bra att man uppmärksammar alla som har problem med kroppens viktigaste muskel. Men jag tycker inte om när det blir på handels villkor, även om inte jag handlar något av alla dessa dumheter de kommer på.

  
 
Det gick i början av 1950-talet lugnare till på Lidköpings torg än i dag även om det inte går att köpa fisken direkt av fiskaren från trakten. (Är det någon som känner igen fiskhandlaren hör av Er)13/2 2010

Nu har det startat

Så var det som många väntat på igång, OS, jag tillhör de som kan tycka det kan vara roligt att se på någon av de ovanliga sporterna. Annars tycker jag att dessa journalister med sport som sin specialitet är alldeles för heta på gröten. På dem låter det som Sverige skulle vinna allt. Jag talade en gång med en nors journalist och när jag frågade "hur många medaljer tar ni i detta skytte" svarade han.
Kanske inga det är mer än norrmän som tävlar det tror jag är rätt inställning förhäv sig inte för det brukar inte bli bra. Det är klart man kan önska att Sverige tog allt men hur roligt skulle det vara. Nej jag tror att vi får nöja oss med att Sverige viner alla medaljer när vi kör Svenska mästerskap.

Var i går fredag i huvudkommunen. Har Ni varit där någon gång. Det är förenat med stor fara att ta sig fram på de gator som det går att vandra på. Och jag slutar aldrig att förundras över det jäkt som människornas i denna kommun lever med.På vissa håll i staden är det lugnhare

Stod i rulltrappan ner till Hötorgshallen när det kom en yngre man och trängde sig förbi. Snabbt ner till systemet som ligger rakt fram nedanför trappen och fick sig en nummer lapp. Där blev han sedan stående under den halvtimman jag var i hallen och när jag gick ut kunde jag se på hans nummerlapp att han fortfarande hade tio nummer kvar till sin tur. Vad kan detta ofog att tränga sig före att bero på ingen vinner på det många blir däremot irriterade och här har Ni en.

   

I det Lilla Lundsbrunn är det inget jäkt vid Brunshandel där och på gatorna runt om råder det lugn som man hoppas även invånarna i Stockholm skulle få uppleva

 


6/2 2010

Ännu en gång Lidköping

Det är inte mer än fjorton dagar sedan jag var på torget i Lidköping senast, men som jag tidigare berättat om tycker undertecknad med hustru att det är fantastiskt att åka till denna stad och handla. Där har man en levande stadskärna kvar. Det finns en köpcenter ut mot Framnäs men människorna i denna stad och alla vi som reser dit stannar i stadskärnan det är där man ha de små
lokala affärerna.

Bilder från 1950-talets torghandel i Lidköping
 
         
 
Nu har det som man gick och väntade på uppdagat sig i Skövde ekonomin var inte så stark som man trodde. Kommunens fastigheter håller på att rasa samman, tydligt är att det bara Arenan som håller tillsammans med de nybyggda förskolorna och Rydsskolan. Alla andra fastigheter måste det alltid finnas något som man kan renovera på dessa. Det är då skrämmande hur en politisk ledning över huvud taget kan yttra projektet "ARENA 2". Redan den arena vi har i dag är för mycket om det nu är så att man behöver 220 miljoner till renoveringar på befintliga fastigheter och man istället lägger alla dessa pengar på Arenabygget i olika delar.

Tänk om låt Billingehus som har resurserna och planerna bygga ut anläggningen och ta vara på detta erbjudande. Ta sedan krafttag och låna upp de medel som behövs för att få dräglig miljö före våra barn och gamla.

Varför skall man bygga till på Östermalm man hade ett vad jag förstår väl funderande äldreboende i Rosenhaga använd detta och spara pengar

.


RSS 2.0