13/8 2010

Semestern fortsätter

Nu har mer än hälften av semestern klarats av. Vilken semester det varit helt fantastisk i lugn och ro har vi gjort som många andra besökt många av de platserna som vi också besökte när barna var små. Dels har vi nu klarat av Blomstergården som jag tidigare redogjort för, dels har vi klarat av Skåne och nu sista veckan har det varit Småland.Den fantastiska eken i Kville är något som de som tycker om naturupplevelse borde se. Att stå där vid Eken och titta på en växt som troligen började växa på detta ställe under vikingatiden är något märkligt.Resan denna fredag fortsatte sedan till platsen för filmen om illbattingen i Katthult. Detta fenomen är lika förunderligt. Det är trettio år sedan vi besökte platsen för första gången- Då var vi inte många som kom årligen nu är det en jämn ström av människor från hela Europa som besöker denna plats lika väl som platsen för inspelningen av Barnen i Bullerbyn.Vilka fantastiska platser och föreningar som verkligen tar vara på det som händer i bygden och låter det växa fram av sig självt, Tänk om vi i Skaraborg hade lyckats lika bra när det gällde Arn.


3/8 2010

Semestern är igång

Efter att ha arbetet under den varma tiden denna sommar var det för någon vecka sedan dags för årets semester. Troligen den första under vår över 40 åriga bekantskap som varken jag eller hustrun hade planerat något. Det enda vi var säkra på var att de första dagarna skulle vi tillbringa i kungliga huvudkommunen, vilket också hände i början på förra veckan. En inte helt ny uppgörelse eftersom vi tidigare flera somrar varit i kommunen. I år tyckte vi oss dock märka att det var fler turister än tidigare och det tackar vi för de pengar de lämnar efter sig är välkomna.

    

Efter en dag hemma där sonen gratulerades bar det så iväg på semester med Eringsboda i Blekinge som ett mål. Det är den härliga Blomstergårdens Camping som fick bli vår hållplats som vi utgick från när vi skulle se på det underbara område som mängder av folk lämnade under senare delen av 1800-talet.
 
En höjdpunkt i detta sammanhang kan nämnas det ar att besöka den återöppnade Blomstergården.  En trädgårdspark som nu åter fått en ny ägare som under det första året verkligen har visat att man vill bevara och visa det som Verner Svensson grundaren byggde upp och visade för intresserade från 1949. Har Ni vägarna förbi skall Ni inte missa denna park som verkligen blivit något utöver det vanliga. Nu framträder åter alla de små sagor som Verner ville berätta.

  
Från Blekinges sköna skogar tog vi oss vidare till härliga campingen i Habo Ljung norr om Malmö där vi i 30 år varit och trifts lika bra hela tiden. Det blev sedan dags för att besöka någon av alla de trevliga krogarna som fins i detta landskap. Detta år blev det Ängavallen restaurang några mil söder om Malmö. Även detta en plats som vi vill rekommendera alla som reser i landskapet.  Lugnt och skönt med godmat som vi alla då och då behöver ha.


RSS 2.0