30/5 2010

Mors dag

Tänk att en dag som just mors och fars lever kvar och det mest konstiga är kanske att mors dag fortfarande har en uppgift att fylla i många familjer. Lennart Hyland som ville ge alla hustrur en ledig dag om året var i detta hänseende före sin tid. Tyvärr måste kvinnorna fortfarande slåss för att komma på jämställd fot med mannen. Jag tycker egentligen inte särskilt mycket om att man skall ha särskilda dagar för att uppmärksamma ett problem, men nu har det blivit så och därför är det inte mer än rätt att vi just denna söndag en gång om året ordentligt satsar på alla kvinnor som ofta har minst två arbeten och genom mors dag ger dem ledigt.



Det var många fäder som bjöd kära hustrun på en mycket smaklig middag på Lundsbrunns kurort och jag ville inte vara sämre


Den blomstertiden nu kommer och Idas sommarvisa är den närmaste veckans stora schlager runt om i landet. En härlig tid när man får se de små barnen ta sig en välbehövlig vila. Vad som förvånat mig mest sista veckan är att skolnämnden i Skövde låter barnen i grundskolan avsluta sitt läsår ena dagen men samtidigt meddelar att barnen även måste gå till skolan den dag när studenterna avslutar sitt läsår. Det var just för att inte dessa båda avslutningar skulle krocka som grundskolan fick sluta en dag tidigare. Nej kära skolnämn skärp till Er och låt grundskolan sluta då det är planerat och se sedan till nästa år att detta blir inräknat så att barnen får gå de lagstadgade dagarna, jag tänker närmast på att den gåt utmärkt att börja något tidigare på hösten eller efter jullovet.


Ha det nu bra någon vecka framåt får vi se när jag nästa gång hinner skriva i denna kära blogg.


16/5 2010

Halva maj har gått

Jag har tidigare på denna blogg behandlat detta med tidens snabba framfart och nu när jag kommit ner här bakom tangentbordet kom jag att tänka på att det bara är ungefär en månad kvar till det åter börjar bli mörkare.

      
 

Veckan i övrigt har som jag ser det avlöpt som den skall museets besöksantal börjar gå uppåt grupper och enskilda strömmar till.
Onsdagen var dock inte särskild lyckad trots att en längre ledighet närmade sig. Var på ett Café i en betrodd byggnad tog en kaffe och fralla, med skinka och grönt, det skulle jag inte ha gjort. Efter bara 45 minuter var eländet ett faktum, något i frallan var inte som det skulle vara utan jag åkte på några hemska magplågor.
I tre dagar gick jag sedan med detta innan det helt var borta, vad det var vet jag inte men olustigt var det och jag är till 99 % säker på att det kom från denna fikarast.


Lördagen åkte vi hustru, hund och undertecknad till Lidköpings marknad och tänk fortfarande är det lika stor fart på torget och trots det dåliga vädret mängder med folk. Här har en sådan kommun som Skövde mycket att lära när det gäller deras månadsmarknad som allt mer urartar.



      


9/5 2010

Vintern kanske kom åter

Så har det åter blivit kallare väder, som det för övrigt göt varje år så här dags. Det var inget ovanligt med detta men från storstaden (Vår huvudstad) hörde jag en reporter som trodde att detta berodde på vårt dåliga sätt att leva. Vi tänker ju inte på varken våra efterkommande eller oss själva enligt denna reporter.
Om han i stället för att leva i nuet tittade på vår historia tror jag inte han skulle vara särskilt förvånad, det är så här det blir.


Vart tog den glassen vägen som kom från den staden?

Under veckan är det intressanta att börsen rasat i stort sett med det han gått upp i år. Politikerna i båda lägren bjuder över varandra så det står härliga till. Det kan väl inte vara så att vi naiva svenskar som tror att allt vi gör är det bästa nu går på allt detta som utlovas. När väl valdagen är över har man från det politiska hållet lika många bortförklaringar som man nu har löften.



Gustaf VI Adolfs eriksgate besök i Skara i början av 1950-talet

Nej tacka vet jag när jag får sitta med mitt gamle foto och drömma mig tillbaka till den lugnare tiden som jag tycker det var på 1950 och 60 talen, här några bilder från den tiden. Det var den tiden när politikerna kunde umgås och oavsett vem som lade fram ett förslag, var det bra, vilket det ofta var då ställde alla upp på det.


2/5 2010

Maj är här

Nu har vi överlevt april, denna den sista vintermånaden för i år, "aprillasnö ger fåra gö", skall man gå efter detta blir det nog inget för fåren i år. Det var inte mycket snö denna april men kallt var det och det kanske räcker.

Detta valår är det också helt fantastiskt att vid denna tid höra alla löften från våra folkvalda och allt "skitprat" för det är det till största delen. Toblerånepolitik, Dyngspridare mm har jag svårt att acceptera i en valkampanj. Men kanske det är så att man vill skylla över det som man egentligen menar, oavsett vem som styr landet så har vi det väldigt bra. Att börja lova fem miljarder dit och fem miljarder dit utan att ha täckning för det tror jag inte människor går på längre. Och det är kanske därför man har uttryck som inte ger något till redogörelsen för vad man menar.

Något speciellt är det med första maj det är då man får höra alla härliga majsånger och i år tog vi oss i familjen tillsammans med farmor till 100 åriga Tidaholm för att höra vårkonserten på torget.







 
Jag är tillsammans mede övriga familjen väldigt imponerad över det vi fick höra och se. Ett mycket trevligt framträdande med arrangemang av Abba låtar som var långt över det vanliga, underbart att höra hur man i dessa stycken får alla instrument i orkestern att framträda ordentligt. Har Ni möjlighet nästa år missa inte första maj på torget i Tidaholm, det är väl värt ett besök även om Ni får åka några mil. Det är roligt att se hur dessa ungdommar trivs med att spela och finner en tillfredställelse i detta.

Bilderna här nedan är ett av familjen minnen positiva från detta Tidaholmsbesök.


 


RSS 2.0