7/3 2010

Vasaloppet avklarat

Varje år har vi i familjen samma tradition, det är att första söndagen i mars följa den fantastiska idrotten som kallas för skidåkning och varje år blir vi lika besvikna på bevakningen som vi varit året innan. Inför årets vasalopp stod det i alla tidningar att nu skulle Svensk TV göra en stor satsning genom att sända loppet i två kanaler. Där ettan skulle sända de som åker för det höga nöjjet skull och som betecknas som blåbär. SVT 24 skulle följa eliten för den som är intresserad av detta. Skönt tänkte hustru och undertecknad nu får vi följa dem som verkligen gör en insats för sin egen hälsa. Det är dessa som vi tycker har förstått detta med idrottens idé, utöva det och ha roligt.Det är lika roligt att det var att går på Cirkus Altenburg när denna besökte Lidköping i början av 1950-talet.

Vad fick vi dock se. SVT har så mycket pengar att man numera kunde sända samma Vasalopp i två kanaler både i SVT1 som i SVT24. Någon skillnad var det för i 24 an hoppade man inte till de kontroller som eliten redan pacerat. Men i övrigt var det exakt samma bilder i båda kanalerna.
Jag kan förstå om man i båda kanalerna vill ha med starten och målgången, men jag kan inte förstå varför man skall vara tvungna att sända samma bilder i två kanaler. Det hade varit betydligt bättre att man i den ena kanalen följde de som stod i de bakre startleden och i den andra kan man följa eliten. Och handen på hjärtat varför skall man vara tvungen att ta med varje sekund av det 9 mil långa loppet i redovisningen.


Det gick betydligt lugnare till på Axevalla station 1952 än det jäkt som utspelar sig i dagens samhälle.

Tänk vad härligt det är och se alla dessa samlare i auktion. Undertecknad och hustru var i går lördag i folkets park i Falköping, en väldigt fin anläggning. Där var det frimärks och vykortsmässa. Vilken upplevelse det är att se alla som med liv och lust går in för samlandet, härliga människor som vet vad de vill.Nu får vi se vad som kommer upp i demonstrationerna första maj, det verkar långt dit men det går fort. Denna bild är från Tibro i början av 1970-talet, jag kan aldrig förundras tillräckligt över de som demonstrerar. Oavsett vilken regering som sitter tar man sig inte till av det demonstranterna vill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0