24/1 2010

Tänk vad vackert det är

Helgens utfärder har åtminstone den vi var ute på under lördagen gjort mig mållös, ett så vackert landskap vi har även på vintern.
Hustru och undertecknad tog sig till den stora hamnstaden Lidköping (stor = efter Skaraborgs mått mätt).
Lite folk och knallar på torget men det finns många små trevliga butiker i den staden så att frysa på torget var inget för oss, det blev en runda i de små affärerna utmed en av gågatorna. Fantastiskt förresten vad Lidköping har det bra, när det står markerat att det är en gågata rättar sig folk därefter. Det är långt ifrån alltid så i vår egen stad.Efter affärsrundan i Lidköping beslutades i god demokratisk anda (det var hustruns anda) att vi skulle åka över den lilla brunnsorten Lundsbrunn till Kinnekullegården för att där äta av deras helgbuffé, vilket vi av erfarenhet är något utöver det vanliga.

    

Lundsbrunn beskrev jag med en bild för några dagar sedan och den bild ni ser här ovan är tagen mor den plats den andra var tagen från. Vad saker och ting förändras. I detta fall undrar jag dock om det inte är till det bättre. Här har Värsåsvillan när de byggde husen på stationsplan verkligen lyckats. Ett boende som i dag förvaltas av GöteneBostäder på ett vad jag kan se utanpå bra sätt.

Efter ett kort stopp för en titt på en lägenhet som erbjudits oss fortsatte färden förbi vattenkuranstallten mot Skälvum. Korsvägen i Skälvum bjöd på nästa överraskning, där hade någon byggt en krubba i naturlig storlek ett helt fantastiskt mästerverk. Dock är väl frågan om den inte skall monteras ner nu för att åter uppsättas nästa jul.På väg upp till Kinnekullegården var det en sagolik utsikt över den byggd som både jag och hustrun tycker så mycket om. Rimfrosten hade gjort att man trodde sig förflyttad till Jenny Nyströms sagovärd.

Väl framme var det nödvändigt med en riktig måltid, vi hade båda suttit i bilen och retat oss på de självgoda svenska journalisterna som i kommentar efter att kommentera ondgjorde sig över att människorna på Haiti inte fick någon riktig vård. Människorna låg vist ute under var himmel. Men snälla Ni till och med jag förstår att har ett land totalt jämnats med marken tar der en tid innan det åter fungerar.Maten på Kinnekullegården gjorde oss på ett bättre humör och att sedan hemfärden blev av den lugna stilen var nog lugnast så mätta och belåtna vi blev. Rekommenderas på det varmaste gör jag till den som en helg vill ha lite extra, åk upp på Kinnekulle och njut av utsikt och ät god mat.


Kommentarer
Postat av: Börje

Ja, Lidköping är den bästa och finaste staden i Skaraborg.Ganska stort men ändå så mysigt.

2010-01-31 @ 00:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0