27/12 2009

Minnen från barndomens jular

Många av de som under barndomen gjorde julen till en ljus och efterlängtat högtid är sedan många år borta. Trots detta finns traditionen och några av de äldre kvar som gör att det gamla fortfarande kan kännas vid en högtrid som denna.Just en sådan upplevde jag annandagen när borbro Lars med sin kära Ulla, trots ett oherrans väder togs sig till Skövde för att äta av hustruns tillagade lutfisk och sedan under en runda på staden titta på allt det där som man före jul betalat stora pengar för och som under gårdagen sänkts så att man nästan fick betalt om man bar hem det.När sedan barnen en kort stund på eftermiddagen kom för en stunds social samvaro tycker jag lyckan var fullständig. Att se ögonen på lilla barnbarnet Neron fortfarande efter presenterna på julafton lysa fulla av aktiviteter är även det en present.

Juldagens morgon gick i stillhetens tecken. >Det var så stilla att jag när hunden skulle ut på sin morgonrunda kom ihåg att ta med kameran. Det är något speciellt med Skövde tredje dag jul klockan åtta på morgonen. Lugnt och stilla endast snöröjarna är vakna och det var de tidigt i natt för de hördes redan vid halv fyra tiden. Dock kan en stad som ligger lugnt i snöns dvala vara vacker.

Förmiddagens besök på Elins esplanad, visade sig vara långt ifrån så trevlig som vi trodde det skulle bli. Helt åt skogen förstort och inte alls samma gemytliga stämning som var i stadens centrum dagen innan. Nej i fortsättningen får det bli handlande i centrumbutikerna som har det personliga vilket Du aldrig kan uppnå i Elins Esplanad, så varför stå i bilkö för att komma dit det förstår jag inte, om det inte är för att det är dåligt med parkeringar i centrum.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0