23/12 2009

Nu har det vänt

Även om vi inte ser det ännu så har det faktiskt nu vänt och vi går mot ljusare tider. I och för sig har det redan blivit ljusare när snön kom. Och vist känns det lättare nu när man vet att detta kommer att bli just ett sådant år när man får uppleva sin barndoms jular med vit snö på marken.

Att vara ledig så länge att man flera dagar i förskott kan följa den förödande julruschen det är en upplevelse. Kanske den största upplevelsen är när man följer den i huvudstaden. Där är det ett helt annat tempo än vad vi har här ute i landet. Och som landsortsbo är det skönt att kunna dra sig tillbaka och verkligen fira julen med frid i sinnet.

I morgon julafton blir det som vanligt, traditionen bjuder detta, vi åker runt på kyrkogårdarna och tänder ett ljus för de som lämnat detta jordeliv och gått över till något annat.

Efter detta skall vi ta igen oss hustrun kommer hem på middagen och det blir då en kopp kaffe för att senare på kvällen äta den goda julmaten. Även om det är ett överflöd och många tycker att vi skall sluta med detta överflöd så har det en plats i vår historia att ljust vid denna tid då vi går mot ljusare tider skall vi fira och precis som de gamla hedningarna gjorde gör vi det bland annat med mat.

Ber att i morgon JULAFTON få återkomma med mer information om familjens firande och de inslagna paketen som finns i finrummet vid granen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0