Tisdag 28/10 2009

Flyttningen blir av

Så har det som sonen väntat på infunnit sig. Lägenheten på Ekängsvägen blev hans, nu gäller det bara att komma överens med nuvarande hyresgäst om när inflyttning kan ske. Det känns igen det sonen nu funderar på när man själv 1968 flyttade till det egna, det var en stor händelse men vad roligt det var att klara sig själv.

Emila snickarbod var rolig men det kosta på 1998


Nu ser det ut som museet kan vara kvar där vi nu har varit i tio år. Det är ganska fantastiskt att det skall ta så lång tid för att få klarhet i hur det skall vara. I ett års tid har undertecknad och ordföranden i Garnisonsmusei Vänner Nils Smith lagt ner hur mycket tid som helst för att få det att fungera även den 1-1 2010.
Planerna som jag arbetat med har varit dels att vi skulle finnas kvar i befintliga lokaler dels att vi skulle flytta museet till förråd i Axvall och soldatregistret till Stifts- och landsbiblioteket i Skara.
Efter vad jag nu kan se är det bara ett beslut vid Statens försvarshistoriska museer i Stockholm som kan fäla tanken på att vara kvar, den som jag haft hela tiden men inte vågat tro på riktigt skulle gå att genomföra.
Kanske vi nästa år kan se fram emot någon form av invigning efter att vi i befintliga lokaler har byggt om. Det flera av Skövde kommuns ledande politiker hoppats på att vi skulle flytta ihop med stadsmuseet kommer inte att ske,l där har SFHM klart uttalat sig att detta kian inte komma i fråga om vi vill ha de statliga pengarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0