6/11 2009

Kungen är död, leve kungen

Det är idag exakt 377 år sedan som han kungen Gustaf II Adolf kom in bland fienderna och där trillade av hästen efter att han fått ett värjstick i sidan.
Tänk att men några hundra år senare vid mitten av 1850-talet i Göteborg kom underfund med man skulle göra något för att fira stadens grundare. Ett bra sätt var då att komponera ett bakelse. Har Ni missat detta i dag tillär Ni nor undantagen.
Nu har även sviterna av svininfluensan drabbat museet. Ingen Regementets dag och den som vi hade laddat så inför. Vi har också för många talat om att vi har öppet vilket i sin tur gör att vi detta måste ha. Vi blir några tappra som mellan 9-14 skall se om det är några som vill bese museet innan vi stänger, antingen för att bygga om eller för att packa det samma.Glädjen under dagen är det lilla livet som kryper här på golvet, jag tänker då inte på hunden för han far runt på sitt sätt utan på lilla barnbarnet Neron. Det är väldigt vad fort det går när det väl startar. Men roligt med dem är det och blir de för besvärliga är det bara att lämna åter dem, det också en fördel med barnbarn. Det är även dessa små liv som gör att man kan ha tron på framtiden levande. Det är fantastiskt att se hyur djur och barn går ihop.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0