14/11 2009

Värdresa

För att visa lite av vår tacksamhet mot de personer som varje sommar gör någon eller några dagars tjänst vid Garnisonsmuseets reception gör vi varje höst en resa i området. Årets resa som var under en dag gick väster ut till industristaden Trollhättan. Med hjälp av Stenstorpsbuss tog vi oss till Saab museet på orten. Ett intonerande museum där det syns vad industrin ser för fördelar med att dels visa upp sin historia och därmed använda historien för rekrytering och PR. Har Ni inte varit på platsen ta Er dit det är en nostalgitripp att går runt bland de gamla rariteterna.


Nästa veckas resa till Sollefteå och Ramsele gör att arbetet med att bygga nytt på museet får vänta en vecka, men sedan måste den ta fart för att få in det som skall nyinköpas på detta års pengar. Här skall det bland annat dras nya ledningar till och i huset. Här skall det inköpas en helt egen dataanläggning med internett uppkopling. Ett av rummen på första våningen skall målas om. Entrén till museet kommer även den att förändas ganska mycket. Det lyckliga är dock att jag har ideellt arbetande människor som troligen utan något bekymmer kommer att klara av detta.

Morgondagen blir den stora dagens för sonen då kommer vi troligen att köra de första flyttlassen till den egna lyan, en sak som han under de sista veckorna väntat på, Det är ju en spännande tillvaro att få något nytt som ungdom, det vet man ju med sig själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0