20/12 2009

Nu är det bara några dagar kvar

Det är väldigt vad fort det går när man väntar på något trevligt som julen.
Varje år gör vi vid denna tid en resa för att åka och hälsas på modern, farmodern och gammalfarmor. Det är också lika trevligt att höra hur det var om jularna under första hälften av förra seklet.    

Tänk att höra om hur man firade julen i Borgunda när det begav sig. När det fanns så många affärer i denna by  att det var bara vid ett rillfälle på året som man var tvungen att åka till staden, just vid jul.

Som tur är har det nu kommit lite snö, ja enligt nyheterna nu på morgonen skall till och med Skåne fått så mycket av den mjuka varan att folk uppmanas att stanna hemma. Och har man sett när jag tittar ut faller det något smått även här mellan Vännerna och Vätterna.

Vad härligt det är att se gammla farmor med den 11 månader gamla Neron. Det är liksom att det lyser om henne. Barnbarnsbarnen har alltid legat gamlafarmor och gamlamormor varmt om hjärtat och det går  inte att ta miste på när man ser dem.

I eftermiddag blir det att ta sig till den lilla staden Falköping, kanske det blir ett besök på osterian men annars var det meningen att julmarknaden på torget skall få ett besök. Det blir troligen en av de sistas julmarknader för i år och vist är det något speciellt med dessa marknader som hålls utomhus samtidigt som det snöar lite, det är så man kommer ihåg tiden från barndomen.

Viste Du att:  Skall man bada i ett badkar i Florida måste man ha kläderna på sig.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0